Monday 30 May 2011

Roti Pintal Kismis

bahan2 nye :

  • same macam resipi bun manis , cume perlu tambahkan kismis je..
cara2 nye :

  • proses menguli pon same macam bun manis
  • selepas doh siap, bahagikan kepada 3 bahagian
  • gulung memanjang tiap2 doh tadi untuk dibuat tocang
  • masokkan kedlm bekas spt  bekas kuih bingka (doh tu biarkan senget , nnti nmpak la tocang nye )
  • biarkan doh naik kejap
  • untuk b.maker: buat step naik mcm roti bun manis
  • panaskan oven :temp-180 , time-30 mnt (sehingga kuning la )
doh yg sudah diuli . jgn lupe letak kismis tau !

doh yg sudah dipintal tocang , pas tu , masokkan  dlm bekas ni 


tadaaa !! kan tocang dia da nmpak !!

da siap !!

No comments:

Post a Comment